Rockwool Kamena Vuna

  • Home
  • /
  • Rockwool Kamena Vuna
Rockwool Kamena Vuna - image rockwool on https://digipsmak.rs

Kamena vuna: Hladan dom i pored konstantnog zagrevanja, brzo hlađenje nakon prestanka grejanja, iznenadna pojava buđi, vlage, kondenzacije i gljivica?! Ukoliko ste na ‘ti’ sa nekim ili svim navedenim problemima znači da vašem objektu nedostaje nešto vrlo važno – kamena vuna prve klase ROCKWOOL Srbija.

Kamena vuna ROCKWOOL Srbija nesumnjivo je najpopularniji izolator imajući u vidu njenu trajnost, pouzdanost i nepromenjljivost njenih svojstava kroz vreme – ma tvrda kao kamen! Mineralnog porekla, izrađena od vulkanskog kamena – dolomita i dijabaza, poseduje sve neophodne sertifikate koji vam čvrsto garantuju neškodljivost po zdravlje.

Izolaciju kamenom vunom ROCKWOOL Srbija je fenomenalno imati zimi obzirom da je odlikuje nenadmašno niski koeficijent toplotne provodljivosti, tako da se toplota koju proizvode grejna tela vašeg objekta održava. Kamena vuna je neprocenljiva na vašem objektu i leti zahvaljujući izuzetnoj toplotnoj stabilnosti. Poenta je da tokom cele godine, od zima iz Sibira do vrelih pustinjskih leta, vi imate konstantno prijatnu temperaturu unutar vašeg objekta. Fina, vlaknasta struktura kamene vune ROCKWOOL izvanredno apsorbuje zvučnu energiju koju pretvara u toplotnu i time pruža prvoklasnu zvučnu izolaciju i obezbeđuje sjajnu akustiku prostorije. Kamene vuna je klase zapaljivosti A1 (nezapaljivi materijali), i time obezbedjuje najviše kriterijume po pitanju „pasivne“ zaštite od požara, obzirom da sprečava širenje požara kao i emisiju štetnih gasova. Značajno je paropropusna, što znači da omogućava nesmetan prolazak viška vodene pare i vlage iz unutašnjih prostora i građevinskih delova čime dobijamo znatno prijatniju i zdraviju mikroklimu unutarašnjih prostora kao i kvalitet unutrašnjeg vazduha (niža relativna vlažnost unutar prostorija, laički rečeno, zidovi dišu). Elastična, otporna na udar, hemikalije, delovanje mikroorganizama i štetočina.

Jel smo vas već ubedili? 

Ako zanemarimo kvalitet svojstava kamene vune ROCKWOOL (kao da je to ikako moguće) i obratimo malo više pažnje na finansijsku stranu jednog poduhvata izolacije kamenom vunom, dolazimo do vrlo proste računice! Sve što uložite u kamenu vunu, u velikoj većini slučajeva vam se vraća u potpunosti (da, dobro ste pročitali) u roku od 4-6 godina kroz značajno smanjenje računa za grejanje zimi kao i električnu energiju za hlađenje leti. Uopšte nećete pogrešiti ako na na izolaciju kamenom vunom ROCKWELL Srbija gledate nikako drugačije nego kao na sigurnu investiciju !

Znači, odluka je pala! Kamena vuna ROCKWOOL Srbija!

Sledeće pitanje; izolacija spoljašn jih ili unutrašnjih zidova? Hamletovska dilema, bez sumnje, ali što se nas i naše kamene vune tiče, može i jedno i drugo. Što se učinka tiče, izolacija unutrašnjih zidova podjednako uspešno sprečava gubitak toplote, kao i izolacija spoljašnjih. 

Da rezimiramo! 

Želite smanjiti toplotni gubitak zimi? Kamena vuna ROCKWOOL Srbija.

Želite sprečiti pregrevanje leti? Kamena vuna ROCKWOOL Srbija.

Želite kvalitetnu zvučnu izolaciju? Kamena vuna ROCKWOOL Srbija.

Želite visoki stepen otpornosti na vlagu? Kamena vuna ROCKWOOL Srbija.

Želite negorivi deo na vašoj fasadi? Izolacija Kamenom vunom ROCKWOOL Srbija

… i tačka. Pozovite nas

0